Връчиха наградите „Златно евро“

Това стана вчера по време на церемония, провела се в рамките на конференция под патронажа на посланика на Полша у нас Н. Пр. Лешек Хенсел и на българския министър по управление на средствата от Европейския съюз (ЕС) Томислав Дончев.
Националния приз „Златно евро“ се дава за постигнати най-високи резултати в усвояването на средствата от европейските фондове. Той е на Националното сдружение на организациите за социални услуги, съвместно със сп. „Фондове Програми Проекти“ и с Фондация „Човешките ресурси в България и евроинтеграцията“.
Наградите на представителите на бизнеса бяха връчени от председателят на БТПП Цветан Симеонов.
Приз за създаването на нови работни места чрез разширяване на производството получи Станислав Разпопов, изпълнителен директор на фирма „Дунапак Родина“ АД, производител на картонени опаковки. Николай Обретенов, прокурист на компанията „М+С Хидравлик“ АД, която се занимава с производство на хидравлични мотори, за технологична модернизация и обновление на производството си.
„Златно евро“ бе връчено на управителя на фирма „Профилинк“ ООД, производител на PVC профили, за иновации в производствената дейност на фирмата. Четвъртата бизнес награда бе присъдена на Елисавета Николова, която е изпълнителен директор на дружеството за производство на електрически машини „Елмот“ АД, за конкурентоспособност чрез внедряване на иновативни продукти.
Ето останалите категории и победители:

Герго Гергов, кмет на община Видин – за реализирани европроекти в социалната сфера
Вельо Илиев, кмет на община Петрич – за използването на европейски пари за благоустройство на градската среда
Красимир Герчев, кмет на община Разлог – за договорени и изпълнявани проекти на стойност 21,5 милиона лева по Оперативна програма „Околна среда“ (ОПОС)
Д-р Красимир Джонев, кмет на община Летница – за европейски проекти за развитие на туризма в община Летница
Проф. Анелия Клисарова – за изпълнени проекти по повишаване на научния потенциал на Медицински университет – Варна
Доц. д-р Георги Годинячки, ректор на Висше строително училище „Любен Каравелов“ – София – за подобряването на образователната среда в университета
Пламен Поюков, директор на Държавно ловно стопанство „Дикчан“ – Сатовча – за проекти по залесяването на неземеделски земи и възпроизводството на застрашени дивечови популации в ловните полета на Дикчан, село Сатовча.
Елеонора Негулова, предприемач – за реализиран проект по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) и за реализиран проект за внедряването на иновации в хранително вкусовата промишленост.

Снимка: БТПП
Символните награди на националния приз са позлатени в Монетния двор на Република България. „Златното евро“ е уникат със запазени права.
В рамките на по-ранната конференция пък беше представен опитът на Полша в управлението и използването на европейски средства. Смята се, че тя е страната, създала най-ефективната система за това.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *