Всеки трети американец изневерява финансово

Трима от всеки десет американци извършват „финансова изневяра“, като лъжат съпруга или съпругата си за пари, и това понякога води до тежки последици, например развод, съобщи Ройтерс, като се позова на резултатите от интерактивно проучване по интернет, извършено от Националния фонд за финансово образование.
Тридесет и един процента от американските двойки, които имат общи финанси, не казват цялата истина, когато става дума за тайни суми пари в брой или банкови сметки, за дългове или приходи.
„Финансовата изневяра като че ли се превръща в нещо нормално“, коментира списание „Форбс“, поръчало проучването, на своя интернет сайт.
Една трета от анкетираните твърдят, че са били мамени. За пари лъжат както мъжете, така и жените, в това отношение разлика между двата пола няма, сочат резултатите от проучването.
„Такова поведение нанася сериозни щети на връзките в семейството“, твърди Тед Бек, главен изпълнителен директор на Националния фонд за финансово образование.
Шестнадесет на сто от двойките, пострадали от финансова изневяра, твърдят, че измамата е довела до развод. В още 11 на сто от случаите съпрузите се разделили. В 67 на сто от случаите в семейството избухвал скандал. За 42 на сто анкетираните финансовата изневяра довела до загуба на доверие между партньорите.
Най-често измамата е свързана с укриване на пари в брой – в 58 на сто от случаите. Малко над половината – 54 на сто – от анкетираните признават, че са скрили от партньорите си покупки на незначителна стойност, 30 на сто са скрили разходите за плащане на сметки, и 15 на сто укрили съществуването на банкова сметка.
По 11 на сто от анкетираните признали, че са укривали натрупването на дългове или реалния размер на доходите.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *