Все повече руски туристи желаят да посетят България

Трети месец поред се наблюдава значителен ръст на руските туристи, които желаят да посетят България. Това показват данните за издадените от началото на годината визи в консулството ни в Москва.

България е сред предпочетените страни за лятна почивка, които въпреки кризата продължават да привличат все по-голям брой руски туристи. От началото на годината са издадени близо 26% повече визи в сравнение със същия период на милата година. Увеличава се както броят на организираните туристи, така и на индивидуалните посещения- това са предимно хора, закупили имот в България.

Налице са всички предпоставки тази тенденция да се запази и през следващите месеци, което означава, че България ще отчете ръст на руските туристи през тази година в сравнение с миналата, убеден е консулът ни в Москва Николай Панайотов.

Визовите облекчения и подобрената работа по издаването на документите също изиграха своята роля. Според информация на руската агенция „Туринфо”, рейтингът на българското консулство за една година е скочил от 24-то на трето място. От началото на идната седмица влиза в сила и решението за премахване на таксата от 11 евро, събираната от изнесения визов център.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *