Всички големи обекти в Брюксел затварят

След повишаването на нивото на терористична заплаха в белгийската столица Брюксел ще бъдат затворени всички големи магазини, концертни и изложбени зали и стадиони, басейни и клубове. Това заявиха органите на реда в Брюксел.

Метрото няма да работи поне до обяд в неделя. Отменени са всички големи спортни събития, включително два футболни и баскетболни мача, както и концерт на френската рок звезда Джони Холидей.

„С оглед на повишаване нивото заплаха е препоръчително да затворите всички по-големи обекти и места за търговия“ – съобщиха от общинската администрация.

На най-големите търговски улици – сред които и Rue Neuve, няма да работи нито един магазин. Затворен е големият кино център в Брюксел , не работи и изложбеният център „Атомиум“.

Най-високото – четвърто ниво на терористична заплаха е въведено в белгийската столица.

Белгийският премиер Шарл Мишел заяви днес, че полицията е получила информация за „подготовка на терористични актове в страната, подобни на тези в Париж.“

Заради извънредната обстановка в белгийската столица от българското външно министерство препоръчват на българските граждани редовно да се осведомяват за развитието на ситуацията и да избягват силно посещавани обществени места.

Властите на белгийската столица откриха за жителите й извънредна телефонна линия за оповестяване на възможни терористични нападения и извънредни ситуации, предаде РИА Новости, като се позовава на съобщение на брюкселската община. Може да се съобщи за извънредна ситуация на телефон 1771 – заяви представител на градската администрация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *