Втори път акредитация от Британския акредитационен съвет получи ВУЗФ

Втори път Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) в българската столица получи британска акредитация от Британския акредитационен съвет (The British Accreditation Council – BAC), а с това и международно признание за качеството на образованието, което предлага.

Решението беше взето на заседание на Акредитационния съвет на BAC, което се проведе на 14 декември 2017 г., като акредитацията се дава за максималния 4-годишен период.

Получената акредитация е доказателство, че стандартите за качество във ВУЗФ отговарят на британските и международни изисквания в областта на висшето образование, както и че университетът следва най-добрите световни практики при осигуряването на подготовка и конкурентно предимство на студентите си. Получаването на британска акредитация повишава стойността на издаваната от ВУЗФ диплома, като улеснява международната реализация на възпитаниците на висшето училище.

В официалния доклад на BAC се посочват някои от силните характеристики на ВУЗФ, благодарение на които е взето решение да се издаде акредитацията: ясна организационна структура с висококвалифициран и опитен персонал; добра атмосфера на работа; лесни и достъпни канали за комуникация със студентите; високо ниво на преподаване и висококвалифициран академичен състав, преподаватели с богат практически опит; силни връзки с бизнеса и множество международни контакти; ясна стратегия за развитие; добра учебна база; самостоятелно издателство, което предлага отлични възможности за публикации на академичния състав; богата библиотечна база; висока оценка на студентите за висшето училище; отлични услуги за кариерно ориентиране и развитие на студентите и др.

За пръв път ВУЗФ получи британска акредитация през 2013 година и кандидатства за подновяването й през настоящата 2017 г. В края на септември т.г. инспектори от BAC бяха на двудневно посещение във ВУЗФ.

Това е поредното признание за качеството на образованието, което ВУЗФ предлага. Само преди дни новото издание на Рейтинговата класация на висшите училища за 2017 г. нареди ВУЗФ в топ 5 на най-добрите университети с профил „Икономика“ в България. Тазгодишната класация „Новатори в образованието“ пък отличи ВУЗФ като един от големите иноватори сред висшите училища у нас. Бизнес университетът предлага на студентите си възможност да се запишат в 15 бакалавърски и над 25 магистърски програми в сферата на застраховането, финансите, мениджмънта, корпоративното управление, шоубизнеса и журналистиката. Има съвместни програми и с европейски университети, а през 2014 година  получава и институционална акредитация с най-висока оценка от частните университети в Бългаприя – 9,04.

 

Стефан ПРОНЧЕВ

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *