ВУЗФ в топ 5 на рейтинговата система на МОН

ВУЗФ – Висшето училище по застраховане и финанси,  е в топ 5 на най-добрите университети с профил икономика в България. Това показва новото седмо издание на Рейтинговата система на висшите училища в България, което бе представено от Министерството на образованието и науката.

В професионалното направление „Икономика“ са класирани общо 19 университета. От тях ВУЗФ заема четвърто място, изпреварвайки Нов български университет, Стопанската академия „Димитър Ценов“ в Свищов, Икономическия университет във Варна, Варненския свободен университет “Черноризец Храбър“ и още 11 други висши училища. На първо място в класацията се нарежда Софийският университет, който е последван от Американския университет и Университета за световно и стопанско управление.

Това е втората поредна година, в която ВУЗФ е в топ петицата на най-добрите университети с икономически профил. За последните 5 години, висшето училище се издигна в класацията с общо 4 позиции и от осмо място  през 2012 г. вече се намира на четвърто.

ВУЗФ e първият български университет, специализиран в областта на бизнеса, финансите, застраховането, мениджмънта, маркетинга и предприемачеството. Той е и един от първите частни университети у нас с британска  акредитация от BRITISH ACCREDITATION COUNCIL. В момента ВУЗФ е на прага да получи престижното международно признание за втори път – университетът е на финалния етап от процедурата за подновяването ѝ и се очаква до края на годината да бъде акредитиран отново.

Висшето бизнес училище предлага на студентите си възможност да се запишат в 15 бакалавърски и над 25 магистърски програми в сферата на застраховането, финансите, мениджмънта. Има съвместни програми и с престижния британски университет Sheffield и всички, които завършат тези специалности, получават двойни дипломи – от ВУЗФ и от Sheffield.

През последните години висшето училище се доказа като една от най-активните образователни институции в България. Университетът създава нови образователни продукти, които да отговарят на реалните потребности на бизнеса. Това е и една от причините над 94% от студентите, които завършват ВУЗФ, да се реализират успешно. Над 30% от тях пък заемат мениджърски или други ръководни позиции, показват статистиките на университета.

 

Стефан ПРОНЧЕВ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *