ВУЗФ и АБЗ стартират национален конкурс „Млад застраховател“

 

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ) обявяват начало на eжегоден национален конкурс “Млад застраховател”. 

Конкурсът стартира на 18 юли т.г. Участниците в него ще се състезават за пълна стипендия, учредена на името на Румен Янчев, дългогодишен член на настоятелството на ВУЗФ, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на ЗАД “Булстрад Виена Иншурънс Груп” АД, за обучение в магистърска програма “Иновации и бизнес процеси в застраховането” във ВУЗФ. Стипендията се предоставя от висшето училище. Крайният срок за кандидатстване е 17 септември 2017 г.

Пълният регламент и условията за участие в конкурса са публикувани на сайтовете на организаторите – www.vuzf.bg и www.abz.bg.

Идеята за организиране на такъв ежегоден конкурс и учредяване на специална стипендия на името на Румен Янчев беше анонсирана през месец май тази година от ректора на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов и председателя на АБЗ Светла Несторова по време на церемонията по връчване на годишните награди “Застраховател на годината” за 2016 г. Това е първият в България специализиран национален конкурс в областта на застраховането, насочен към млади специалисти с до 5 години професионален опит в тази сфера, желаещи да се запознаят с “пълната картина” на застрахователния бизнес и да усвоят най-актуалните специфики на този пазар.

 

Милен АТАНАСОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *