ВУЗФ откри две нови бакалавърски програми

ВУЗФ откри две нови бакалавърски програми за предстоящата учебна година, която се отличава с много новости около Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ). Освен, че ВУЗФ отпразнува 15 години от създаването си, сега университетът откри и две нови бакалавърски програми. Новоразкрите специалности, за които българските зрелостници вече ще могат да кандидатстват са „Бизнес икономика, предприемачество и иновации“ и „Бизнес информационни системи  и комуникации“.

„Продължаваме политиката си да откриваме програми, които да създават не само добри специалисти, но и лидери и подготвени мениджъри. Горди сме с това, че успяваме – над 90% от студентите ни започват работа още докато учат или веднага, след като завършат, а 30% от тях заемат мениджърски позиции. Това означава, че наистина успяваме да подготвим студентите си“, категорична е Детелина Смилкова, вицепрезидент на ВУЗФ.

В специалност „Бизнес информационни системи  и комуникации“ студентите ще получат познания в две атрактивни области – икономика и информационни технологии. В програмата се изучават предмети като бизнес интелиджънс системи, информационни системи и технологии в управлението, когнитивни процеси и вземане на решения, а завършилите ще имат възможност да се реализират като специалисти, които да изготвят софтуерни решения в различни области на икономиката.

Другата нова специалност – „Бизнес икономика, предприемачество и иновации“,  е създадена специално за онези, които желаят да основат и развият свой собствен бизнес или да създадат успешна кариера като функционални специалисти и мениджъри. Студентите ще се  обучават в области като маркетинг, иновации, инвестиции, финанси, човешки ресурси, организация на производството, логистика. Приемът във Висшето училище по застроховане и финанси ще продължи през цялото лято и до крайния срок 25 септември. Дотогава дванадесетокласниците могат да кандидатстват както за някоя от новите програми, така и за други специалности като „Бизнес психология“, „Международни финанси“ и „Финансов мениджмънт и маркетинг“, като изпратят есе на актуална тема и попълнят онлайн тест. При формирането на състезателния бал се взимат оценките от тях, от дипломата за средно образование и от издържаните матури.

 

Стефан ПРОНЧЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *