ВУЗФ се цели в топ класациите на университети

 

С тържествена церемония, приветствени слова и празничен коктейл, Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) постави началото на новата академична 2017/2018 година.

Доц. д-р Григорий Вазов, удостоен с почетното звание заслужил президент и ректор на висшето училище, пръв приветства студентите. „Хванете онзи стремеж и амбиция, която ви доведе във ВУЗФ и надминете абмициите на вашите родители. Във ВУЗФ няма да получите просто знания. Факт е, че нашите преподаватели са практици и работят в реалната бизнес среда. Това, което ще получите тук са връзки, приятели и контакти и това ще ви помага в следващите поне 60 години“, заяви той.

Доц. д-р Вазов, обясни още, че ВУЗФ има амбициите, стремежа и усилено работи в посока за усъвършенстване. „Поставените цели по пътя на развитието на висшето училище са до 5 години да бъдем най-добрия университет в направление „Икономика“  за цяла Югоизточна Европа. След още 5 години – да се позиционираме в класациите за Централна Европа и до навършване на 30-годишнината от основаване на висшето училище да бъдем сред топ университетите в Европа. В самото начало никой не вярваше, че ВУЗФ ще бъде най-добрият университет, специализиран в сферата на икономиката, но ние го доказахме“, категоричен е ректорът на висшето училище.

Президентът на ВУЗФ Апостол Апостолов и вицепрезидентът Детелина Смилкова също се обърнаха с кратки слова към студентите и им пожелаха успешна нова академична година. „Всичко, което досега ви казахме, се дължи на личния ни опит, натрупан във ВУЗФ, на оценки от нашите възпитаници. Надяваме се през следващите 4 години вие да натрупате същия положителен опит, а ние да ви дадем летящ старт в кариерата и следването ви“, заяви президентът на ВУЗФ.

„Вие сте нашето вдъхновение“, обърна се към студентите и Детелина Смилкова – вицепрезидент на университета.

По време на тържествената церемония ректорът доц. д-р Григорий Вазов и президентът на ВУЗФ Апостол Апостолов връчиха пълни стипендии на името на доц. д-р Григорий Вазов за обучение в бакалавърска и магистърска степен на двама новоприети студенти, победители в обявения конкурс.

Пълната стипендия за обучение в бакалавърска степен получи Виктория Василева, която ще се обучава в специалност „Бизнес психология и човешки ресурси“. Пълната стипендия за обучение в магистърска степен спечели  Юлия Илчева, възпитаник на ВУЗФ, която ще се обучава в специалността „Счетоводство, контрол и корпоративен анализ“.

По традиция приветствие към студентите първокурсници отправи техен колега от по-горен курс. Александър Николов, трети курс, специалност “Финансов мениджмънт и маркетинг” пожела на новите си колеги много успешна и вълнуваща учебна година.

На церемонията присъстваха цялото академично ръководство на ВУЗФ, както и Виктория Миткова, председател на Съвета на директорите и изпълнителен директор на ВУЗФ АД, член на настоятелството на ВУЗФ и изп. директор на Investor Media Group, доц. д-р Георги Николов, почетен ректор на ВУЗФ и главен секретар на висшето училище, проф. д.ик.н  Методи Христов, заслужил и почетен професор на ВУЗФ, ръководителите на учебните съвети, много преподаватели, студенти, родители и гости. Събитието беше уважено и от членовете на настоятелството на ВУЗФ – Константин Велев, изпълнителен директор на ЗАД “Армеец” АД и Божидар Григоров, член на Съвета на директорите и изпълнителен директор на „Датамакс Систем Холдинг“ АД.

С камбанен звън в края на церемонията ректорът на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов постави официално началото на новата академична 2017/2018 година.

 

Диана ПОПОВА

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *