Вчера евро/долар имаше значителен възходящ моментум

Технически анализ за 03.08.201009.44.AM

EURUSD

Вчера евро/долар имаше значителен възходящ моментум, пробивайки над сформирания възходящ клин, както може да се види на дневната графика. Този факт потвърждава продължаването на възходящия сценарий, който стартира след като цената проби над низходящия клин на 14-ти юни и е с цел в района на 1.3340. Най-близката подкрепа е на 1.3115. Пробив под това ниво може да ни отведе в неутрална зона в кратки срокове, но като цяло все още сме в силна възходяща фаза.

GBPUSD

Паунд/долар също направи значителен импулс нагоре вчера. Не само краткосрочните и средносрочните технически очаквания са във възходящ модел, но мисля че сега е време да обърнем внимание и на дългосрочните прогнози, където силата на биковете изглежда готова да тества трендлинията на съпротива (в бяло). Най-близката възходяща цел е около 1.6000/50, докато на седмичната графика целта на биковете се вижда в района на 1.6150. Първата подкрепа е 1.5815, чийто пробив може да ни отведе в неясна зона за търговия, но като цяло се намираме все още в силна бича фаза.

USDJPY

Долар/йена не успя да направи съществено движение вчера. Сигналите са неутрални в близка перспектива, но все още в основния низходящ сценарий. Непосредствена съпротива имаме на 86.87. Пробив под нея може да предизвика по-нататъшно възходящо възстановяване с тестване на 87.50 и трендлинията на съпротива, но все още за предпочитане е стратегията на продажби при покачване на този етап. Ниво на подкрепа се вижда на 85.95. Пробив под това равнище може да продължи натиска надолу за тестване на 84.82.

USDCHF

Долар/франк беше волатилна, но колеблива вчера. На четиричасовата графика можем да видим, че цената сега се бори около подкрепата 1.0399. Сигналите остават неутрални засега, но още се намираме в основния мечешки сценарий. Най-близката цел на мечките остава 1.0320 преди тестване на 1.0220. Краткосрочна съпротива е 1.0500. Пробив под това ниво може да отслаби низходящия натиск и ще активира изчакването ми да видя нов модел.

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Анализът е на ФК „Популярна каса 95“ АД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *