Във Великобритания затвориха повечето колежи

От британското министерство на образованието уточниха, че прибягват до тази мярка защото е установено, че голям брой от тези, които са се записали в тези образователни институции не са имали намерение да учат и да бъдат студенти.
Тези колежи не са подписали и новата система за проверка на хората, които са подали заявление за обучение в тях, което е част от програмата на правителството за намаляване на нелегалната имиграция в страната.
Във всички тези колежи е имало около 11 хиляди студенти.
Министърът на имиграцията Демиян Грийн заяви, че новата система за контрол на границите започва да функционира. Според него, във Великобритания има твърде студенти от чужбина, чиято цел е само да се заселят в тази страна и да вземат след това своите семейства.
През тази година британското правителство реши да въведе нови ограничителни изисквания за получаване на студентска виза, преди всичко за тези висши учебни заведения, в които се изучава английски език. Тези колежи, за които се твърди, че са прекалено много са заподозрени, че служат главно като прикритие за получаване и за удължаване на студентски визи.
При специална проверка е разкрито, че някои от студентите в тези учебни заведения не са знаели дори една дума английски език.
От Асоциацията на британските университети обявиха, че подкрепят новите правителствени мерки.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *