Вълчев: Децата учат повече сега

Децата учат повече сега, отколкото преди да бъде обявено извънредното положение, заяви пред БНТ просветният министър Красимир Вълчев.Вълчев: Децата учат повече сега.

Министър Вълчев с важни уточнение за онлайн обучението -...

Той отново заяви, че нулева година няма да има.

Вълчев съобщи, че дните, които са в електронна среда, ще се приравняват на редовното обучение. Дори ще компенсираме част от изоставането, което беше по време на грипната ваканция.

В зависимост от това кога се възстанови присъственият учебен процес, ние ще направим оценка колко време има нужда. Най-малко има нужда от 5 или 10 дни за приключване на учебната година, заяви образователният министър, информира pariteni.bg.

Министърът отново отбеляза, че дистанционното обучение стартира успешно.

istock
istock

Голям процент училища и учители за по-малко от три дни успяха да създадат организация, каза Вълчев и уточни, че все пак не може да се ползва само синхронната форма на обучение, защото за нея трябва непрекъсната връзка с интернет, а понякога тя се разпада.  При дистанционното обучение помощта от родителите също е належаща.Вълчев: Децата учат повече сега.

България :: МОН със съвети към родителите за стартиращото онлайн ...

Министърът изтъкна и необходимостта от съчетанието на двете форми на обучение: реалната и виртуалната. Не е важното да стоиш в час, за да придобиеш резултатите в учебната програма. Най-важно е да провокираме интереса за учене на децата.

Ако успеем да го направим, те ще прочетат много повече извън часа. Това е префокусирането на съвременните образователни системи, каза Вълчев.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *