Външно министерство: Не ходете в Атина на 6 ноември

МВнР препоръчва на българските граждани, планиращи пътуване до Гърция или пребиваващи временно или постоянно в страната в периода на обявената за 6 ноемвристачка, по възможност да избягват централните части на гръцката столица и други места с по-голямо струпване на протестиращи граждани, съобщават от външното министерство.

Също така, пътуващите в този периодследва да избягват използването на морски транспорт в деня на стачката и своевременно да организират пътуването си в предишен или следващ 6 ноември ден.

По информация на посолството на Република България в Атина, 24-часова общонационална стачка, организирана от двата най-големи синдиката -Общогръцката конфедерация на трудещите се (ГСЕЕ)и Синдикатът на държавните служители (АДЕДИ), ще се проведе на 6 ноември в Гърция.

Своето намерение да се присъединят към стачкуващите са заявили също Синдикатът на преподавателите /ОЛМЕ/ и Общогръцката федерация на моряците /ПНО/. Очаква се да бъдат блокирани всички пристанища на територията на Гърция. Стачните действия са обявени в подкрепа както на трудещите се, така и на безработните. Предвижда се провеждането на митинг в центъра на Атина, което се очаква да затрудни движението и нормалния ежедневен ритъм.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *