Въоръжен обир в Европарламента

Въоръжен и маскиран мъж ограби банка в сградата на Европейския парламент, известен с мерките си за сигурност. Крадецът беше арестуван малко след това, но остава изумлението от пробива в една европейска институция и зрелищната акция.

Докато европейските депутати заседаваха в залата на Европарламента, в коридорите на огромната сграда, където се влиза само с пропуски и проверки за сигурност като на летище, маскиран въоръжен мъж успя да ограби банката, обслужваща народните избраници.

„Влязъл е мъж, показал е пистолет или нещо, което прилича на пистолет, и служителите са се изплашили. Веднага извадили всички пари в кеш от касата и му ги дали. След което сигнализирали на охраната“, каза Джауми Дъч, говорител на Европейския парламент.

Парламентът бе веднага обграден от полиция, а хеликоптери наблюдаваха от високо сградата. Службите за сигурност преценили, че крадецът трябвало да е останал вътре, тъй като прегледали видеоматериала от камерите за сигурност на изходите. Докато траел екшънът, евродепутатите продължили да заседават, без да се усетят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *