Вяра Анкова е новият шеф на БНТ

Новият шеф на Българската национална телевизия (БНТ) е Вяра Анкова. Тя беше избрана единодушно от Съвета за електронни медии (СЕМ) след явно гласуване. Другата основна номинация беше на Люба Кулезич. Тя беше предложена от члена на СЕМ София Владимирова и председателя на СЕМ Георги Лозанов. Те двамата номинираха също и Вяра Анкова.
Кандидатите за поста бяха общо шест – Радомир Чолаков, Радослав Главчев, Светлана Божилова, Любица Кулезич, Александър Бешков и Вяра Анкова. Седмият кандидат, подал документи за участие в конкурса, беше Емилия Стоева, но техническата комисия по проверка на редовността на документите не я допусна до събеседване, тъй като не отговаря на условията на конкурса да има петгодишен трудов стаж в телевизия.
През последните три дни кандидатите представиха своите идеи какво ще променят, запазят, развият в държавната телевизия. Всички бяха внимателни към темата за съкращения в БНТ, споделиха откровено скептизицъм дали ще успеят да са готови за планираната за 2012 г. цифровизация (миналата седмица настоящият генерален директор Уляна Пръмова предложи отлагане на срока) и демонстираха готовност да направят бюджета на медията максимално прозрачен. Конкурентите бяха единодушни, че липсва достатъчно култура, изкуство и образование в програмата на държавната телевизия.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *