В Англия заваляха предизборните обещания

От партията на лейбъристите и премиерът Гордън Браун обещаха днес, че няма да се повишават подоходните данъци и ДДС, ако спечелят изборите на 6ти май.
Наред със всичките дадени обещания от партията също така съобщиха, че ще съкратят бюджетният дефицит наполовина през следващите четири години. Веднага щом възстановяването стане сигурно за финансовите власти, то веднага ще бъдат предприети мерки за бързо съкращаване на бюджетният дефицит. Относно ДДС бе обещано, че той няма да се повишава за хранителни продукти, детски облекла, книги, вестници и таксите за публичния транспорт. Остава обаче отворен въпросът, дали ще бъде повишен ДДС за останалите стоки. Trader.bg уточнява, че в момента във Великобритания той е 17.5%.
Срещайки доста трудна борба за тези избори, от партията на лейбъристите обещаха да запазят инфлационния таргет на ниво 2% и да работят повече за осигуряване на по-голяма конкуренция в банковия сектор.
От последните проучвания става ясно, че партията на лейбъристите води пред опозиционната на консерваторите, но с много малко.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *