В Гърция всичко поскъпва

Всяка седмица заведенията в Гърция слагат все по-високи цени. Собствениците на кафенета, барове и таверни съобщават, че са принудени да вдигат цените, защото разходите им се увеличават.

Инфлацията в Гърция достигна 28-годишен връх - News.bg

Такситата вдигнаха цените заради все по-скъпите горива.

Поне с 30% са по-високи цените на фериботните билети, за да се балансира цената от скъпото гориво. Почти 1000 евро само за транспорт плаща четиричленно семейство с кола, ако пътува с ферибот от Атина до Родос и обратно, информира expert.bg.

Поскъпването на пътуванията с ферибот е в зависимост от разстоянието, като увеличението например до Самос, Хиос и Лесбос е с 200 евро повече от миналата година. Вече е по-евтино е да се пътува със самолет до островите, отколкото с ферибот.

Рекордна инфлация за февруари отчитат в Гърция ᐉ Новини от Fakti.bg - Свят | ФАКТИ.БГ

От 1 юли започна нова вълна поскъпване, което ще обхване не само на хранителните стоки, предупреждават икономистите.

Гърция е известна със скъпата енергия, по-голямата част от която идва от чужбина. Сметките за ток и газ са все по-високи, а за някои са непосилни. В страната все по-често се говори за „енергийна бедност“. Според ново проучване всяко второ гръцко семейство се затруднява да си плати разходите за ток, а 1/3 от гърците се лишават от храна, за да покрият задълженията си.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *