В Калифорния — най-лошите условия за живот в САЩ

Опустошена от понижаването на цените на недвижимите имоти, високата безработица, огромен бюджетен дефицит, висока престъпност и големи щатски данъци, Калифорния е щатът с четири от петте града в класацията на „Форбс“ за градски зони с лоши условия за живот. На първо място е Стоктън, следван от Маями, Флорида, и калифорнийските Мърсъд, Модесто и Сакраменто.
„Форбс“ анализира условията в 200-те най-големи града в САЩ и ги класира според 10 фактора, сред които – безработица, климат, данъци, време за придвижване от предградията до центъра, престъпност, придружена с насилие. Сред факторите за оценяване е дори представянето на местните спортни отбори през последните години.
Калифорния и Флорида имат изобилие от слънце, но изданието за първи път разглежда състоянието на жилищния пазар като фактор. Чикаго и столицата Вашингтон са два от 10-те града с най-лоши условия, теглени надолу в класацията от дългото време за пътуване, данъците, лошото време и поевтиняването на жилищата. Детройт, който бе начело на класацията при създаването й през 2008 г., вече е на 15-о място. Кливланд, миналогодишният „лидер“, сега е на десето място.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *