В Каталуния се провеждат предсрочни избори

Идеята е националистическата партия да спечели пълно мнозинство и да е предпоставка за провеждане на референдум за независимост. Според проучванията, обаче, националистите няма да вземат повече места в парламента от сегашните или най-много 64 мандата в 135 местния парламент. В момента те разполагат с 62 депутати.
Изборите в областта подраниха заради конфликт с Мадрид за данъчна автономия. Според премиера Артур Мас Каталуния би била седмата по доходи в Евросъюза, ако беше независима:
Надявам се, че съм последният премиер на Каталуния, когото испанската държава се опитва да провали с нечестна игра. Защото следващият премиер вече няма да зависи от испанската държава.
От Мадрид вече обявиха за незаконен евентуален референдум. Кандидат на управляващите от Народната партия на изборите в Каталуния е Алисия Санчес Камачо:  Ако гласувате за нас, това означава гаранции за Европа. Гаранции за фондове, гаранции за свободна страна, където няма граници.
Пере Навару представлява в Каталуния социалистите:  Моля ви да бъдете революционери и да гласувате на 25 ноември защото да гласуваш е най-добрата революция.
Богатата Каталуния има огромен дълг и наскоро поиска 5 милиарда евро спасителна помощ.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *