В Китай ще изучават изкуственият интелект

Изкуственият интелект влезе в учебните програми.В Китай ще изучават изкуственият интелект.

В Шанхай се проведе презентацията на първия в Китай учебник по изкуствен интелект. Той се нарича „Основи на изкуствения интелект“ и е предназначен за учениците от средните и горни класове. В началото той ще бъде на разположение в библиотеките на 40 китайски училища, където като експеримент е въведен и съответният предмет.

Резултат с изображение за В Китай ще изучават изкуственият интелект

За разлика от традиционните учебници иновационният „Основи на изкуствения интелект“ ще задейства и ръцете, и мозъка на учащите се, т.е. веднага след теоретичната част ще се провеждат практически занятия, които ще помогнат за по-добро разбиране и усвояване на програмата. Така учениците ще усвоят не само необходимите елементарни знания по предмета, а и ще могат максимално да разкрият и реализират творческите си способности и фантазия, информира jivotatdnes.bg.

Изкуственият интелект все повече играе важна роля в живота ни, а последната тенденция са AI процесорите в нашите смартфони. Тази технология започва да се развива още през 50-те години на миналия век с проекта Dartmouth Summer Research Project на Dartmouth College в САЩ.

 

Той става популярен с работата на Алън Тюринг, на когото принадлежи известния тест на Тюринг. Но AI влиза под светлината на прожекторите на световната сцена с появата на шахматния суперкомпютър Deep Blue на IBM, който беше първата машина, която победи световния шампион по шах Гари Каспаров в мач през 1996 година.

 

Алгоритмите за изкуствен интелект са използвани в центровете за данни и на големите компютри в продължение на много години, но едва сега са налице в сферата на потребителската електроника.

Определение за изкуствен  интелект

Определението за изкуствен интелект го характеризира като клон на компютърната наука, който се занимава с автоматизиране на интелигентно поведение. Трудността идва от това, че е много трудно да се определи точно интелигентността  и затова изкуственият интелект също не може да бъде точно определен.

 

По принцип терминът се използва, за да се опишат системите, чиято цел е да използват машини, за да подражават и симулират човешката интелигентност и съответното поведение. Това може да бъде постигнато чрез прости алгоритми и предварително дефинирани модели, но може да стане и много по-сложно.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *