В Москва ще лекуват зависимите от Pokemon Go

Шефът на регионалния московски парламент Мосгордума, отговорен по въпросите за общественото обединение и религиозните организации, Антон Палеев е заявил за необходимостта от създаването на организация в помощ на пристрастените към компютърни игри, съобщава руското издание на ComputerWorld, позовавайки се на информация от АГН „Москва“.  

Палеев отбелязва, че понастоящем в Москва е пикът на популярност на играта Pokemon Go, но, говорейки за създаването на подобна служба в помощ на геймзависимите, трябва да се има предвид да бъде обхваната по-широка аудитория, а не само онези, които играят тази игра. 

По-рано председателят на Мосгордума Алексей Шапошников съобщи, че не изключва възможността да се предприемат законодателни, технически и други мерки за регулиране на използването на приложението Pokemon Go, включително блокиране работата на приложението на конкретни места информира cio.bg.

Пускането на играта Pokemon Go в света беше на 6 юли. В Русия играта все още не е официално представена и нейното пускане е отложено за неопределен срок. Въпреки това, начини за инсталиране на Pokemon Go на устройствата на руските потребители съществуват и са широко разпространени. 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *