В Пловдив задължават да се носи маска на събития на открито

Това реши Областният кризисен щаб в града.Заради задълбочаващата се епидемична обстановка в областта носенето на маски при предстоящи масови мероприятия с публичен характер на открито – футболни срещи, концерти и други сценични прояви – става задължитиелно, реши Областният кризисен щаб в Пловдив, съобщи БНР..

Задължителни маски на публичните събития на открито в Пловдив ...

Областният управител Дани Каназирева призова кметовете да оказват съдействие на контролните органи, за да се намали максимално контакта между посетителите при влизане и излизане от даденото събитие, информира pariteni.bg.

31 са случаите на заболели от коронавирус в Пловдивска област през миналото денонщие.

Сред новите случаи са и две бебета под година от Пловдив и Асеновград, едното от които е хоспитализирано, съобщиха от Областния кризисен щаб. Девет пациенти са хоспитализирани в последните два дни. От щаба съобщиха и за починал пациент – жена на 86 години със съпътстващи сърдечни заболявания.

istock
istock

Във връзка с четирите случая на заразени общински служители от РЗИ съобщиха, че се извършва епидемиологично проучване и се изследват контактните лица. Проведени са и всички задължителни мерки относно дезинфекцията в помещенията и са дадени предписания.

Здравко Димитров насърчи хората с увреждания, които шият маски ...

 

От понеделник още две болници – УМБАЛ“ Пълмед“ с 15 легла и МБАЛ „ Св. Пантелеймон” с 25 легла влизат в графика за прием на болни с COVID-19, като и двете лечебни заведения имат възможност при необходимост да увеличат легловата база. Щабът реши също в графика да бъде включена още една болница с 10 легла, които да бъдат само за интензивно лечение на пациенти с коронавирус.

Предстои среща с ръководствата на лечебните заведения коите досега нямат опит с подобни пациенти.

 

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *