В. ”Сън”: Алчни българи идват за помощи

Изданието е озаглавило материала си „Алчни българи“. 41-годишният Руси Георгиев и 34-годишната Мариана Събева и седемте им деца, заминали за Великобритания, тъй като били безработни. Те си направили импровизиран лагер пред историческата катедрала на Уестминстър в центъра на Лондон. Руси казал на приятели, че са тук, за да се възползват от лесната социална система, пише още “Сън”. Ромите пристигнали легално с автобус с европейски паспорти. Те били в общинско жилище за нуждаещи се, преди да се настанят пред катедралата. Репортери на вестника установили, че българските роми са живели при мизерни условия, заобиколени от мръсни памперси. Спели на земята пред входа на катедралата.
 
„Те са чули за социалните помощи тук и дошли да поискат. Предложени са им билети да се върнат в България, но искат да останат. В България не могат да получат такива помощи, а още и още хора ще направят същото”, казва друг българин.
Семейството сега живее в къща на разноските на данъкоплатците, докато молбата им за убежище се разглежда. Ник Соамс, депутат от торите, го определя като „недопустимо”. Матю Синклер от Алианс на данъкоплатците допълва: „Министрите трябва да гарантират, че Великобритания не е лесна мишена за социален туризъм. Даването на убежище не е предвидено за някой, който търси лесен живот на разноски на данъкоплатците”.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *