„Газпром“ губи турския пазар

„Газпром“ губи лидерската си позиция на турския газов пазар, пише eadaily.com. Според изданието за първите четири месеца делът на руската компания е паднал от 31 на 24,5 % за сметка на увеличените доставки от Азербайджан, Катар и Алжир.

Независимо от построяването на „Турски поток“ Русия и Турция не се разбраха за цената и за Турция е по-евтино да купува втечнен газ от други доставчици, коментира eadaily.com.

През март руските доставки за Турция са се сринали около 3,5 пъти до 3,72 млрд. кубически метра, информира bnr.bg.

Газпром": Турция не се е отказала от втората отсечка на "Турски поток"

За сметка на това растат доставките на втечнен газ от САЩ и Катар, отбелязва изданието.

„Газпром“ е глобална енергийна компания. Нейните основни бизнес дейности са геоложко проучване, производство, транспортиране, съхранение, обработка и продажба на газ, втечнен газ и нефт, както и производство и търговия на топлинна и електрическа енергия.

ГАЗПРОМ СПИРА ТРАНЗИТА НА ГАЗ ЗА ТУРЦИЯ ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ | 5GMedia
 Делът на дружеството в световните и руски газови резерви съставлява 18% и 72% съответно и допринася за 14% и 74% от глобалното и руско производство на газ. Компанията активно изпълнява мащабни проекти, насочени към експлоатирането на газови ресурси на полуостров Ямал, Арктически шелф, Източен Сибир и Далечния изток, както и проекти за проучване и добив на въглеводороди в чужбина.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *