Кадър на ДАНС е начело на АДФИ

Кадър на Държавната агенция за национална сигурност /ДАНС/ – шефът на специализирана дирекция Георги Начев, е новото назначение на министъра на финансите Владислав Горанов за директор на Агенцията за държавна финансова инспекция, считано от днес, 7 ноември 2016 г. Той заема мястото на постъпилата молба от настоящия директор на агенцията Венцислав Георгиев за прекратяване на трудовото му правоотношение. Но бившият вече шеф няма да напусне системата на агенцията, а продължи работата си в АДФИ на ръководна позиция, като се предполага, че този начин екипът на институцията ще запази високо квалифициран и опитен експерт в областта на финансовия контрол.

Новоназначеният ръководител на агенцията Георги Начев има 13-годишен професионален опит в областта на икономическата и финансовата сигурност на държавата. През 2001 година е завършил висше образование с образователно-квалификационна степен „бакалавър“ по специалност „Стопански и финансов контрол“, а през 2002 година и „магистър“ по специалност „Публични финанси” в Стопанска академия „Д. А. Ценов“ гр. Свищов. През 2008 година е придобил образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалност „Право” в Югозападен университет „Неофит Рилски“ в Благоевград.

През 2003 година Георги Начев постъпва на работа в „Икономическа полиция“ в РДВР-Плевен, а от 2006 година е служител в Национална служба „Сигурност“  в същия град. От 2008 година досега е работил в Държавната агенция за национална сигурност, като кариерно израства от експерт през началник на сектор до директор на специализирана дирекция.

 

Ели ЯНЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *