Георги Табаков: На икономическия форум очаквам следкризисно говорене

© Снимка:БГНЕС
Председателят на Българския икономически форум Георги Табаков

Това, което искаме да видим на предстоящия икономически форум е следкризисно говорене,каза в предаването „Преди всички“ Георги Табаков, председател на Българския икономически форум. По думите му, „кризата ще бушува още няколко месеца, ще засегне много хора и фирми, ще има фалити на фирми и хора, останали на улицата“. Табаков допълни, че преди година били“лошите пророци“, а предишното правителство тогава обяснявалокак нещата са „ужасно розови“.
Форумът под надслов „България 2009-2013 – икономическа визия за европейско развитие“ ще заложи натемитеинфраструктура, телекомуникации, развитие на широколентовия достъп в слаборазвитите райони, енергийни проекти, екология. Друг модул, който ще анализира бизнесът е „Пазарът на финансовите услуги – накъде след кризата“. Ще има е презентации наоперативните програми.
От инфраструктурна гледна точка България продължава да бъде много изолирана, но правителството разбира това и политиката е правилна, уточни Табаков. По думите му,заявките за големите инфраструктурни проекти, свързани с транспорт и логистика показват това.Цял ден от предстоящия форум ще бъде отделенза дискусии заинвестициите воколната среда. Един от проблемите на страната според Георги Табаков еуправлението на отпадъците.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *