ГЕРБ даде заден и за законопроекта си за БАН

ГЕРБ оттегля законопроекта си за Българската академия на науките (БАН). Товаобяви премиерът Бойко Борисов по време на среща с представители на академията и депутати от образователната комисия.
Президентът Георги Първанов предупреди по-рано, че ще наложи вето върху законопректа за БАН, ако бъде приет от депутатите в сегашния му или подобен вариант.
До месец управляващите ще внесат в парламента нов законопроект, като преди това той ще бъде съгласуван с останалите партии и учените от академията.
„Аз мисля, че господин Първанов вчера избърза да пусне това на сайта си. Това със жълтото всичко е от нашата стратегия, но целта му беше не да ни помогне, в този днешен диалог, а когато заплаши, че с вето ще върне нашия закон, нали аз днеска да не искам да го оттегля. Все едно го оттеглям под натиск. Това му беше пъкления план в случая“, коментира премиерът Бойко Борисов.
„Хората, които са били агенти на Държавна сигурност да не намират място в ръководството на институти, БАН, настоятелства и така нататък. Просто да продължим тази система за изчистване на всички представителни функциина българската държава“, заяви след днешната среща финансовият министър Симеон Дянков.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *