ГЕРБ изключи поредния свой член, този пък източвал банкови сметки

Управляващата партия ГЕРБ прекратява членството на свой член, след като се оказало, че той е един от задържаните при операция „Пластиките“.Тя беше проведена снощи в Казанлък и Гурково, при което е била разбита група, източвала сметки с фалшифицирани банкови карти на територията на страни от Европейския съюз и САЩ, съобщиха от МВР.

Решението е публикувано на интернет страницата на ГЕРБ. Внего се казва, че след като са се запознали подробно с информацията от полицейска акция, членството на Йоан Савов Вълканов се прекратява, тъй като според устава на партията поведението му е несъвместимо с ценностите и целите на ГЕРБ и уронва престижа й.

С настоящото решение се доказва безкомпромисното отношение на ГЕРБ към всички, които извършват незаконни действия, без значение от партийна принадлежност. С тези свои действия партията показва своята твърда подкрепа за усилията на МВР в борбата с престъпността, пише още в официалното съобщение.

По информация на Дарик радио Вълканов е бивш организационен секретар на ГЕРБ в Казанлък.

Общо 10 души бяха задържани по време на операция „Пластиките“. Досега беше известно, че сред тях са и дъщерята и зетят на кмета на Община Павел Баня – Деница Радевска и Иван Петров. Според полицията става въпрос за стотици хиляди долари и евро. Задържаните демонстрирали висок стандарт, купували са къщи и автомобили, без да имат доходи, с които да бъдат оправдани.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *