ГЕРБ отказва да подкрепи анкетна комисия за имотите на Цветанов

© Снимка: БГНЕС

РЗС разполага с информация, че след ареста на Алексей Петров служители на НАП и НОИ са били притискани да заличат следи, доказващи „незаконните пари на Цветан Цветанов“. Това каза пред Хоризонт лидерът на партията Яне Янев, като изрази опасения, че това може да се случи отново. Янев отново настоя Националната агенция за приходите да провери вицепремиера Цветан Цветанов като физическо лице.
„РЗС има достоверни и то двойно проверени факти от НАП и от НОИ, че Цветан Генчев Цветанов за периода 2005-2010 година не е внесъл, забележете, нито един лев данъци от извън трудови правоотношения. Тука с още по-голяма сила възниква въпроса след като той е получавал доходи само и единствено от заплатите си, откъде са тези огромни суми. Нещо повече, не е подавал годишни данъчни декларации с изключение на 2006-та година“, заяви Яне Янев.
В петък от Сметната палата уточниха, че вицепремиерът Цветан Цветанов е изпълнил задълженията си по Закона за публичност на имуществото на лицата, заемащи висши държавни длъжности.
ГЕРБ няма да подкрепи създаване на парламентарна анкетна комисия, която да разследва имотното състояние на вицепремиера Цветан Цветанов. Това каза съпредседателят на парламентарната група на ГЕРБ и председател на правната комисия в парламента Искра Фидосова пред „Хоризонт“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *