ГЕРБ оттегля скока на пенсионната възраст?

Това обяви зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Валентин Николов след среща със синдикатите в парламента, предаде Агенция „Фокус”.
Законът, който трябваше да се гледа днес в бюджетната комисия, и с който трябваше да се увеличи пенсионната възраст на второ четене, няма да бъде гледан днес (става дума за закона за бюджета на Държавното обществено осигуряване за 2012 г. – б.р.), уточни след срещата президентът на КНСБ Пламен Димитров.
Синдикалният лидер каза, че за 18 часа днес е насрочена среща между управляващи и синдикати. На срещата трябва да започнем конкретни разговори по нашите предложения – как да бъдат докарани допълнителни пари в системата и как тя да бъде балансирана така че да не отнемаме правата на хората и пак да имаме достойни пенсии, коментира Димитров. Синдикатите са връчили на ръководството на парламента и на ръководството на ПГ на ГЕРБ декларация от протестиращите.
Димитров заяви, че отговорността трябва да бъде споделена. Дали ще бъдем пак на протести и стачки зависи от следващите часове, каза той. Синдикатите са категорични, че ако предложението за увеличение на пенсионната възраст не бъде оттеглено, няма да позволят тя да бъде увеличена.Тълпата скандира, че няма да приеме отлагане (вероятно на предложението) с нито един ден. „Много сме, силни сме”, казват те.
Около 15.30 ч. синдикалният лидер обяви край на националния протест  пред сградата на Народното събрание.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *