Германия е обхваната от силни снеговалежи

© Снимка:БГНЕС

Самолет на „Еър Берлин“ излезе снощи от пистата и се заби в снега при маневри за излитане на летището в Нюрнберг. При инцидента не е пострадал никой от 145-те пътници и 6 членния екипаж. Летището е било затворено за повече от два часа. Тежките метеорологични условия затрудняват работата на най-голямото летище в страната във Франкфурт. Повече от 150 полета са анулирани, а пътуващите трябва да са готови на големи закъснения.
Магистралите са проходими при зимни условия, но на много места в резултат на катастрофирали най-вече камиони и тирове се образуват километрични задръствания.
Най-тежко е положението в южната част на страната. В Баден Вюртемберг на аутобана за Франция А5 се е образувала километрична опашка от тирове. От френска страна магистралата е затворена за товорни автомобили заради обилния снеговалеж. Това е причината за образувалата се километрична опашка от повече от 500 товарни коли.
Повече от 400 души, по данни на полицията, са били принудени да изкарат нощта в автомобилите си. В столицата Берлин снеговалежът продължава вече повече от 15 часа, летищата работят нормално. Засега като цяло положението в Германия е овладяно, въпреки мрачните прогнози на синоптиците. Очакванията са снеговалежите и силните ветрове да продължат и в неделния ден.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *