Германия е приела почти 10 000 бежанци през последните 4 години

Като част от Пакта за бежанци между ЕС и Турция Германия е приела около 10 000 мигранти от турски бежански лагери само за последните четири години. Германия е приютила най-много мигранти в сравнение със страните от ЕС съгласно споразумението, съобщава Die Welt (в изданието си от сряда).

Кой (не) иска "прозрачни" бежанци в Германия? - Pan.bg

Според данни на Европейската комисия общо 26 835 мигранти са били доведени в Европа по споразумението между ЕС и Турция между 4 април 2016 г. и 16 март 2020 г. – включително 9967 в Германия. Това е повече от два пъти повече от бройката във Франция, която е на второ място сред приемащите страни, информира investor.bg.

Турция прие около 3,6 милиона бежанци от Сирия. В рамките на пакт за бежанците с ЕС през 2016 г. страната се съгласи да се справи с нелегалната миграция. Споразумението предвижда също така ЕС да изпраща обратно бежанци и мигранти, които идват нелегално през Турция на гръцките острови. В замяна ЕС редовно приема сирийци от Турция.

Свят :: Германия подновява връщането на бежанци в други страни от ...

Според статията на Die Welt Нидерландия е приела 4571 души, Финландия – 1964 г., Швеция – 1940 г. а Испания – 766 г. Австрия, Хърватия, Италия, Литва, Люксембург и Португалия са участвали с квоти в ниския трицифрен диапазон. Кипър, Чехия, Гърция, Унгария, Ирландия, Полша, Румъния и Словакия не са приели нито един бежанец след сделката между ЕС и Турция.

Колко изкарват бежанците в Германия?

„Всяка държава членка взема свое собствено решение за приемането на бежанци според декларацията между ЕС и Турция“, цитиран е говорител на Федералното министерство на вътрешните работи. От гледна точка на федералното правителство договорката е „все още необходим и важен инструмент за миграционно сътрудничество между ЕС и Турция“.

Споразумението е допринесло за това броят на незаконните преминавания, особено на морската граница, да намалее значително“.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *