Германците търсят все повече електромобили

 

Търсенето на електрически и хибридни автомобили в Германия е във възход, информират специализирани сайтове, цитирани от ДПА и БТА. Според сайтовете за сравнение при покупка на автомобил Meinauto.de и Carwow значително е нараснал интересът към тези модели.Германците търсят все повече електромобили.

Резултат с изображение за „електромобили“

„От октомври има масово увеличение на запитванията“, отбелязва Филип Зайлер фон Аменде, съосновател на Carwow.

През първата половина на февруари електромобилите и хибридите покриват 29 процента от запитванията на уебсайта и 34 процента от продажбите, информира economynews.bg.

Резултат с изображение за „електромобили германия“

Meinauto.de отчита утрояване на интереса към електрически коли от лятото досега с пик през декември – 18 процента от запитванията.Германците търсят все повече електромобили.

Резултат с изображение за „електромобили германия“

Популярността на превозните средства на двата сайта не съответства на растежа на новите регистрации на електрически и хибридни коли, до голяма степен защото ползвателите на тези платформи по-скоро само проявяват интерес към новите технологии.

Резултат с изображение за „електромобили германия“

Засиленият интерес обаче е признак за последващи по-силни продажби, посочва ДПА.

Вицепрезидентът на Съюза на германските търговци на коли Томас Пекрун очаква стабилен двуцифрен процент при продажбите на електромобили. По думите му това вече се вижда от текущите поръчки.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *