Глад за работна ръка в Германия

Най-малката партия в новото германско коалиционно правителство – Свободна демократическа партия (СвДП), ще подкрепи значително увеличение на миграцията заради нуждите на пазара на труда, съобщи лидерът на партията, цитиран от DPA.

Топ забележителности в Германия | spisanievip.com

Това е важно, за да се отговори на търсенето на работна ръка и за да се даде възможност за растеж, а също и да бъдат подсигурени системите за социално подпомагане, каза Кристиан Дюр, който е новият лидер на парламентарната група на СвДП, информира expert.bg.

„Федералният бюджет сега налива повече от 100 милиарда евро в системата за задължително пенсионно осигуряване под формата на данъчна субсидия. Всички тези искания на пенсионерите са основателни. Но това показва и демографски дисбаланс“, каза той.

Дюр беше избран във вторник за наследник на Кристиан Линдер като лидер на парламентарната група на либералната партия в Бундестага. „Ръководителят на Федералната служба по заетостта каза, че има нужда от имиграция в размер на 400 000 души годишно. Аз мисля, че тази цифра е реалистична и искам да го докажа“, каза още Дюр.

„Първо по отношение на икономическата политика: заедно с Япония ние сме една от страните с най-застаряващо население в света. Сега всички сектори в Германия без изключение се нуждаят от работници. Нашият просперитет зависи от това дали може да се справим с този проблем“, подчерта Дюр.

Как се отваря икономика след кризата? Германия показва - Money.bg

Целта трябва да бъде да се позволи миграция към германския трудов пазар, а не само миграция, която да има единствено достъп до системите за социално подпомагане. Само ако това успее, Германия ще има темпове на растеж, които след това могат да бъдат използвани за инвестиции в образованието, защитата на климата и стабилизирането на системите за социално осигуряване.

Германия трябва да се държи като модерна държава по отношение на миграцията и може да вземе за пример страни като Канада, Нова Зеландия или Австралия за това как да работи по миграционните въпроси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *