Градус АД излиза на Българска фондова борса

След над 25 години успешно развитие на българския пазар, водещият производител на продукти от птиче месо Градус АД ще осъществи първично публично предлагане на акции (IPO).

Събитието се очаква в средата на тази година, а стойността на предложението към инвеститорите ще бъде за над 100 млн. лв.

Това е най-голямото IPO в страната ни след кризата от предишното десетилетие и ще даде възможност на инвеститорите да навлязат в един от най-слабо представените на борсата и в същото време най-растящи сектори – този на хранително-вкусовата промишленост. Набраният капитал ще се използва за развитието на съществуващи и нови бизнес линии, свързани с производството на висококачествени хранителни продукти. Мениджър на емисията е Първа финансова брокерска къща.

Пре-маркетингът показва достатъчно голям интерес от институционални и частни инвеститори в България и чужбина. Вниманието е голямо както заради добрите финансови резултати на Градус АД, така и заради позициите на компанията на родния пазар. За 2017 г. производителят ще отчете над 34 млн. лв. нетна печалба и около 200 млн. лв приходи.

„Определено смятаме, че първичното публично предлагане на акции на Градус АД ще оправдае очакванията. То ще изведе компанията на нов път и ще ни отвори перспективи за развитие.  Смятаме, че сме подготвени и излизаме на БФБ-София в момент, в който можем да отговорим на целите на инвеститорите, като вярваме, че предлагането ще  има положителен ефект и за капиталовия пазар като цяло“ – отбеляза Ангел Ангелов, главен изпълнителен директор на Градус АД, информира infostock.bg.

Компанията е от най-големите производители на месо в България и в Топ 3 на най-големите производители на разплодни яйца в Европа. Градус е на първо място в страната ни по производство на продукти от птиче месо с 35% пазарен дял.

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *