Грък скрил от ишлемето половин милион за данъци

Нашумелият със скандалите около него и известен вЮгозападна БължарияГеоргиус Трапалис, собственик на две шивашки фирми в Благоевград, бе предаден на прокуратурата за данъчни и митнически измами, с които е ощетил българския бюджет с 509 000 лева.
Проверката на Икономическа полиция приключи и преписката е предадена с мнение за съд, пише вестник „Струма“.
Георгиус Трапалис бе един от собствениците на шивашките фирми “Тайм Аут” и “Тайм Аут-2”, в тях той бил съдружник с брат си Василис Трапалис. Приемали поръчки и шиели на ишлеме. При вноса на материали Георгиус е уличен във фалшификации по данъчни декларации и невнасяне на задължителни мита и такси.
Преди година фирма “Тайм аут” във всичките й подразделения бе обявена в несъстоятелност заради огромните дългове на бизнесмените – братя Трапалис. Миналата година нов микробус, собственост на Георгиус Трапалис, пламна и изгоря няколко дни след като полицията предаде на прокурор за измама брат му Висилис. Тогава полицията започна работа по версията умишлен палеж, тъй като се говореше, че причината за посегателството е неразплатени сметки с работниците във фирмите на Трапалис и неизяснени финансови взаимоотношения с доставчици от региона.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *