Гръцките железничари започнаха едноседмична стачка

© Снимка: БГНЕС

Цяла седмица Гърция остава без железопътен траспорт, заради започващата най-продължителна стачка на служителите в гръцките железници.От полунощ спря движението на всички влакове в страната, както и на тези по международните направления.
Блокадата на железопътния транспорт щепродължи четири работни дни от понеделник. В четвъртък -28-ми октомври, стачката ще се прекрати за едно денонощие, поради националния празник на страната. В петък отново се блокира движението на влакове.
Предварителни протести с анулиране на голяма част от линиите имаше още от вчера. Засега синдикатите съобщават за проблемно пътуване с влаковете в Гърция и през следващия уикенд 30 и 31 октомври. Не се изключва вероятността стачката да продължи и в тези дни.

Железничарите стачкуват в дните, когато в парламента влиза за гласуване на първо четене проектозаконът за основни промени на държавната железопътна компания. Те предвиждат съкращаване на около 3 хиляди служители и приватизация на 49 процента от железопътния оператор.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *