Гръцките митничари с мощна атака срещу контрабандата

Гръцките митнически власти конфискуват масово стоки като контрабандни цигари, бижута, наркотици, автомобили и пари при проверки, извършени за периода от април до юни тази година, съобщават гръцките вестници.

Данните са изнесени от финансовото министерство, а стоките са иззети в резултат на предприетия стратегически план за борба с контрабандната търговия, пише в. „Та неа“, цитиран от БНТ. Според изданието действията са в защита на публичния интерес, а проверките се осъществяват както по границата, така и във вътрешността на страната.

За последните три месеца гръцките власти са конфискували наркотици, злато, тютюневи изделия, продукти-менте, огромно количество пари, алкохолни напитки, петролни продукти, коли, препарати за растителна защита, пише в. „Имерисия“.
По думите на финансовия министър Трифон Алексиадис събираемостта на приходите от данъци е добра и няма да бъде необходимо да се задейства механизмът за автоматични съкращения.

Предприетите социални мерки от правителството обаче срещат острата критика на консервативната опозиция. Анализатори отбелязват с тревога, че осигурителните фондове рухват, тъй като никой не плаща осигуровки. Към момента натрупаните задължения са около 25 млрд. евро, а пенсиите са в опасност заради липса на пари. По-рано излезе информация, че най-големият пенсионен фонд в страната ИКА щял да вземе назаем средства, за да изплати пенсиите за следващия месец.
Ели ЯНЕВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *