Гърция може да върне милиарди евро на пенсионерите

Гърция може да върне милиарди евро на пенсионерите, чиито пенсии бяха намалени по време на финансовата криза, която порази страната през последното десетилетие, показва съдебно решение, цитирано от Reuters.

Гърция може да се наложи да върне милиарди евро заради незаконно ...

Най-големият административен съд на Гърция – Държавният съвет постанови, че някои съкращения на пенсиите, наложени през 2015-2016 г., не са в съответствие със закона, въпреки че обобщеното съдебно решение не дава повече подробности, информира expert.bg.

Гърция връща пари от орязани допълнителни пенсии - От деня - БНР ...

До 3 млрд. евро могат да достигнат потенциалните разходи за изплащане на дължимото на пенсионерите, заяви трудовият експерт Костас Бурлос.

„Първо трябва да видим всички детайли на решението и тогава ще решим нашата стратегия“, каза правителствен служител пред Reuters.

Половин милион гърци с по-високи пенсии
 Държавният съвет не уточни в своето резюме на отсъждането дали решението му се отнася само до пенсионерите, които са подали жалби пред съдилищата, или за всички 2,5 млн. пенсионери, засегнати от намаленията.

Очаква се икономиката на Гърция да се свие с между 7,5% до 10,5% през тази година поради кризата, причинена от Covid-19. Брутният вътрешен продукт на Гърция с сви с 1/4 по време на 10-годишната дългова криза.

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *