Гърция ще плаща €2000 за всяко новородено дете

Гърция се бори срещу демографската криза с помощи и данъчни облекчения за младите семейства. Поради липсата на деца в момента се затварят детски градини и училища.Гърция ще плаща €2000 за всяко новородено дете.

Свързано изображение

Затварят детски градини и училища, защото няма деца.

„Демографският проблем е много по-тревожен от икономическата криза“, заявиха депутати в парламента при гласуване на мерките в помощ на млади семейства, информира dnes.bg.

Рязко спадане на раждаемостта и миграция на младите хора поради високата безработица отчитат проучванията в Гърция. Това са само част от причините, довели до демографската криза, която заплашва да намали населението на страната с 30%, предаде БНР.Гърция ще плаща €2000 за всяко новородено дете

От януари следващата година влизат в сила първите мерки на правителството в помощ на младите семейства с деца.Две хиляди евро помощ за всяко новородено дете, увеличава се необлагаемият доход на родители с малки деца, намалява се ДДС за детските стоки и храни от 24% на 13%. Правителството обсъжда законопроект с данъчни облекчения за фирми, които наемат на работа родители с малки деца.

Резултат с изображение за гърция деца

В последваната година по информация на министерството на образованието се затварят детски градини и начални училища поради намаляване на населението.

Специалисти препоръчват да се изгради стратегия за нови работни места за младите семейства с по-високи заплати.

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *