Даймлер инвестира 2 млрд. долара в разширяване на производството си в Китай

Даймлер (Daimler) инвестира близо 2 млрд. долара в разширяване на производството си в Китай само два дни, след като бе съобщено, че китайският автомобилен гигант Джийли (Geely) става най-големият акционер на германския концерн, предаде ДПА.

Даймлер ще инвестира 1,9 млрд. долара в разширяване на производството на марката си Мерцедес-Бенц (Mercedes-Benz) с китайските си партньори БАИК (BAIK), според документация до регулаторните органи, подадена днес в Хонконг.
Няколко модела Мерцедес, включително електрически, ще бъдат произвеждани в Китай от съвместно дружество на двете компании.
В петък (23 февруари) бе съобщено, че през последните седмици Джийли е купила около 9,7 процента от акциите на Даймлер, утвърждавайки се бързо като най-големия акционер на компанията. Придобиването бе определено като най-голямата инвестиция във водещ автомобилостроител от китайска компания.
Ли Шуфу, ръководителят на Джийли, заяви вчера, че е „особено силно поласкан да придружава Даймлер по пътя му към позицията водещ световен производител в електрическата мобилност“.
Традиционните автомобилостроители полагат усилия да не изостават от напредъка в електромобилите, каквито разработва Тесла (Tesla), и самоуправляващите се коли, по каквито работят подразделението на Гугъл Уеймо (Waymo) и други, пише БТА.
Даймлер (Daimler) инвестира близо 2 млрд. долара в разширяване на производството си в Китай само два дни, след като бе съобщено, че китайският автомобилен гигант Джийли (Geely) става най-големият акционер на германския концерн, предаде ДПА. Даймлер ще инвестира 1,9 млрд. долара в разширяване на производството на марката си Мерцедес-Бенц (Mercedes-Benz) с китайските си партньори БАИК (BAIK), според документация до регулаторните органи, подадена днес в Хонконг. Няколко модела Мерцедес, включително електрически, ще бъдат произвеждани в Китай от съвместно дружество на двете компании. В петък (23 февруари) бе съобщено, че през последните седмици Джийли е купила около 9,7 процента от акциите на Даймлер, утвърждавайки се бързо като най-големия акционер на компанията, информира novini.bg.
Придобиването бе определено като най-голямата инвестиция във водещ автомобилостроител от китайска компания. Ли Шуфу, ръководителят на Джийли, заяви вчера, че е „особено силно поласкан да придружава Даймлер по пътя му към позицията водещ световен производител в електрическата мобилност“. Традиционните автомобилостроители полагат усилия да не изостават от напредъка в електромобилите, каквито разработва Тесла (Tesla), и самоуправляващите се коли, по каквито работят подразделението на Гугъл Уеймо (Waymo) и други, пише БТА.
financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *