Даймлер поиска разрешение да тества самоуправляващи се камиони

Германският автомобилен концерн Даймлер е поискал разрешение от местните власти да започне тестове на самоуправляващи се камиони, съобщава агенция Reuters. Желанието на компанията е тестовете да започнат още тази година.

Те ще включват и движение по германските аутобани, коментира Волфганг Бернхард, който е член на борда на директорите на Даймлер и ръководи бизнеса с камиони на компанията. „Уверени сме, че ще получим разрешение за тестове по германските магистрали в рамките на следващите няколко седмиц. Можем да започнем веднага, след като го получим“, коментира Бернхард пред Франкфуртер Алгемайне Зонтагсцайтунг.

Първоначално ще се тестват полуавтономни камиони. Плановете на компанията са производството им да започне най-късно след три години. „Ние сме лидери в тази технология и ще се борим“, заявява Бернхард.

Той има предвид навлизането на Google в сегмента, както и упоритите слухове, че Apple също разработва автономен автомобил. „Това е ясен знак на признание. Apple вижда твоя бизнес, в случая автомобили, като толкова важен, че иска да участва в него“, допълва той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *