Данните за безработицата в САЩ загатват за приближаване към възстановяване

Новите данни за безработицата в САЩ изглежда показват, че най-голямата световна икономика бавно се измъква от рецесията.Броят на работниците, подали нови искания за обезщетения за безработица, стана малко по-голям от очакваното, но миналата седмица тенденцията беше низходяща.
Въпреки това американските финансови пазари остават нестабилни, поради притесненията, че скокът в цените на акциите изпреварва икономическото възстановяване.
Тази седмица президентът Барак Обама почувства необходимостта да започне енергична защита на своята икономическа политика като обяви, че тя е помогнала да се спаси САЩ от изпадане в депресия.
Той удари по своите критици: „Така че няма никакво съмнение, че нещата вървят към подобрение. Ние може би се намираме в началото на края на рецесията. Същите тези критици са допринесли за $ 1,3 трилиона дефицит, който аз наследих, когато встъпих в длъжност.”
Проучванията на общественото мнение показват, че американците имат сериозни съмнения относно неговата политика. Обама помоли своите сънародници да проявят търпение като отбеляза, че въздействието на стимулиращите мерки ще бъде усетено към края на тази или началото на следващата година.

Euronews
Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *