Данък сгради и такса смет ще се плащат до края на април

Данъкът върху недвижимите имоти, таксата за битови отпадъци и данъците върху превозните средства могат да се платят тази година до края на месец април, вместо до края на март, както беше досега.

Допълнителният месец за плащане е предвиден в законодателството и се отнася само до задълженията за 2006 г., уточниха от Националната агенция по приходите (НАП).

Предвидените и досега 5% отстъпка от данъка върху недвижимите имоти и данъка върху превозните средства, се ползват до края на април, ако цялото годишно задължение се внесе наведнъж.

Ако плащането е на вноски, втората вноска за данък сгради и такса смет може да бъде направена до края на юни, третата – до края на септември и четвъртата – до края на ноември. Втората вноска за данъка върху превозните средства може да се плати не по-късно от края на септември.

От началото на 2006 г. местните данъци и такси (сред които данък сгради, такса смет, данъците върху превозните средства, данъците при придобиване на имущества, данъците върху наследствата) вече се събират от общинската администрация, а не от данъчната, както беше до края на 2005 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *