Данъчните власти и протестиращите собственици на малки бензиностанции провеждат консултации

За днес са предвидени консултациите между данъчните власти и протестиращите собственици на малки бензиностанции. Дребни и средни представители на бранша искат удължаване на крайния срок за монтиране на нивомери. Те трябва да имат такива уреди до края на март, но, според собствениците на бензиностанциите, това е скъпо и ще ги доведе до фалит. Бизнесмените дори заплашиха с протест.
Нивомерите осигурявт връзка с данъчните служби и позволяват контрол на продажбите. „Отлагане срока за монтиране на измервателни уреди на бензиностанциите не е на дневен ред“, заяви говорителят на НАП Росен Бъчваров в началото на седмицата. Той допълни, че Агенцията е готова за диалог:
Истината е, че търговията с горива в България е високорисков сектор. По тази причина правителството още от началото на своя мандат предприе редица мерки за регулирането му. Оказа се, че първата стъпка извади на светло около 24 млн. лв. дотогава скрит оборот при спаднало потребление на горива. Мисля, че има път без да се стига до социално напрежение и без да се стига до протести да се изпълни действащия от повече от половин година закон.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *