Двама общински служители от Пловдив са арестувани за изнудване

Двама служители на Община Пловдив и техен съучастник са задържани при акция на полицаи от сектор „Борба с организираната престъпност” и под ръководството на районна прокуратура. Арестът е извършен в сградата на централната администрация на площад „Стефан Стамболов 1”.
По неофициална информация на Дарик двамата задържани са шофьорът на кмета Славчо Атанасов Саркис Московян и шефката на ГРАО Василка Костова. Срещу тях се очаква да бъде повдигнато обвинение за измама, а срещу съучастника им и за изнудване.
Тримата са поддържали заблуда в жител на квартал „Коматево”, че без тяхно съдействие няма да бъде задействана процедура по прекратяване на съсобственост върху терен между него и общината. За „услугата” човекът трябвало да плати на съучастника на двамата общинари. По първоначални данни, каквото и да е лобиране за решаване на имотния въпрос е било излишно, тъй като Общинският съвет е гласувал отдавна решение за прекратяване на съсобствеността.
Полицията е действала по сигнал на изнудвания жител. От районна прокуратура заявиха, че ще преценят дали да поискат постоянен арест за двамата служители на общината и техния съучастник, след като съставът на извършените от тях престъпления бъде прецизиран.
Задържаните служители временно ще бъдат отстранени от работа, съобщи за Дарик кметът на Пловдив. Славчо Атанасов заяви, че ще бъде безкомпромисен, ако се докаже тяхната вина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *