Две западноевропейски компании инвестират в Благоевград

Две високотехнологични компании от Западна Европа ще отворят предприятия в Благоевград, а работните места ще бъдат над 800. В момента се изготвят подробни устройствени планове на терените, част от които имат свободни производствени халета, съобщи кметът Румен Томов.Две западноевропейски компании инвестират в Благоевград.

Един от инвеститорите е немска компания, която има 50 бази в света и е структуроопределяща в производството на медицински протези:

„Фирмата се занимава с изработка на протези, колани и протези с електронно управление“, каза кметът Томов, информира bnr.bg.

Компанията е закупила терен  в промишлената зона на Благоевград, като в момента се изготвят строителните книжа. Тя ще осигури 100 работни места в началото с тенденция да стана 300, каза кметът Томов. Две западноевропейски компании инвестират в Благоевград.Инвестицията е на стойност 10 млн. евро. Второто предприятие, което ще бъде разкрито, работи в областта в хранително-вкусовата промишленост:

„Предприятието е датско, инвестицията е за 50 млн. лева, приблизително между 500 и 600 работни места, което е пак структуроопределящо предприятие, тъй като при захранването му със суровина ще бъдат заети изключително много хора, които ще трябва да възпроизведат тази суровина, за да може то да я обработи“.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *