Две награди за новаторски подход спечели ВУЗФ

 

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) бе отличено с две награди като един от новаторите в образователната сфера в България. Бизнес университетът получи две награди от тазгодишното издание на класацията „Новатори в образованието“ 2017. Тя се организира от ERP Аcademy и представя личности, проекти и иниациативи, които променят представата ни за образование, създават нови възможности за усвояване на знания и правят ученето по-достъпно и стойностно за повече хора и имат най-голям принос към въвеждането на нови обучителни методи, технологични решения

В тазгодишното издание участваха над 50 иновативни проекта в сферата на образованието, като най-добрите от тях бяха отличени в 5 категории  – „Деца“, „Училища“, „Обучения“, „Университети“ и „Благотворителност“.

В категорията за университети ВУЗФ спечели второ място за новаторски методи в преподаването, като на трето място по иновативност в същата категория журито постави една от магистърските програми на университета – „Мениджмънт на процеси, проекти и човешки ресурси в ИТ индустрията“.

Това е поредното признание за новаторски образователен подход, което ВУЗФ получава. През 2016 година бизнес университетът спечели приз и в годишните награди на Българската асоциация за управление на хора за най-добър проект за интегриране на образованието в бизнес. До края на годината ВУЗФ предстои да поднови и британската си акредитация BAC, която е международно признание, че дадено висше учебно заведение предлага висококачествено образование и съвременни методи за преподаване.

Ето и класация с всички новатори в образованието за 2017 г.:

Категория „Деца“:

 1. Стамена Христова, Learning English is Fun!
 2. Кубче „Трансформърс“ – Виолета Панайотова и Катя Ганчева
 3. Петя Данева, “Академия на знанието” във Варна

Категория „Училища“:

 1. Daskal.eu
 2. Голямото приключение “ОТ МЕН ЗАВИСИ” и Емилиян Кадийски – Враца Софтуер Общество
 3. Станимира Христова – “Местенцето” и “Игрици.БГ”

Категория „Университети“:

 1. Проект NEWTT – “Нов път за нови таланти в образованието”, проект на Фондация „Заедно в час“, Министерство на образованието и науката и Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”
 2. Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ)
 3. Магистърска програма „Мениджмънт на процеси, проекти и човешки ресурси в ИТ индустрията“

Категория „Обучения“:

 1. СофтУни
 2. Дарин Маджаров, Уча.се
 3. Университет за деца и Академия Телерик

Категория „Благотворителност“:

 1. Хакатон – Бургас
 2. Благотворителна инициатива „Бъдители“
 3. LoveGuide

 

Даяна ПОПОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *