Две трети от малките и средни предприятия в България ползват облачни услуги

Две трети от малките и средни предприятия в България използват облачни услуги, ето защо смятаме, че предоставянето на отдалечен достъп трябва да се базира на високи стандарти за защита на личните данни. Това каза министърът на транспорта информационните технологии и съобщенията Росен Желязков по време на заседанието на Съвета на министрите по телекомуникации в Брюксел, съобщиха от ведомството.Две трети от малките и средни предприятия в България ползват облачни услуги.

Резултат с изображение за росен желязков

Желязков каза още, че България подкрепя развитието на пазара на доставчиците на облачни услуги в Европейския съюз.

По думите му етичните и социални ценности и стандарти на Европейския съюз в областта на свободното движение на данни, трябва да бъдат популяризирани и в международен контекст.

Министър Росен Желязков подчерта, че трябва да има гаранции за бизнеса и гражданите, че ще могат да упражняват контрол на данните, които споделят. Той се обяви за разширяване на обхвата на етичните правила и по отношение на автономните интелигентни системи, криптовалутите, фалшивите новини и алгоритмите за военни цели, информира financebg.com.

„В контекста на значението, което отдаваме на конкурентоспособността на европейската икономика, приемането на заключения на Съвета за 5G мрежите е добра основа за координирани действия за ефективното изграждане на технологии от пето поколение с акцент върху тяхната сигурност“, каза в заключение министър Желязков.Две трети от малките и средни предприятия в България ползват облачни услуги.

Съветът на министрите по телекомуникации прие Заключения относно значимостта на 5G мрежата за европейската икономика и необходимостта от смекчаване на рисковете за сигурността.

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *