Двойката евро/долар направи корекция надолу вчера, но това не бе изненада

EURUSD

Евро/долар направи корекция надолу вчера, но не сме изненадани. Всъщност, мисля, че се нуждаем от тази корекция, за да продължи бичия сценарий за тестване района на 1.4850. На часовата графика можем да видим, че цената отскочи от зоната на подкрепа 1.4695-1.4650 и сега проби над второстепенната трендлния на съпротива (в синьо), индикирайки възходящ потенциал. Първата подкрепа е на 1.4650. Само пробив под нея би могъл да наруши изгледите за нагоре.

GBPUSD

Паунд/долар опита да се понижи вчера, достигайки дъно на 1.5857, но рязко се покачи до върха 1.5971 и закри на 1.5969. Волатилния, но нерешителен пазар от миналата седмица индкира консолидация, отразена в сформирания триъгълнек, както може да се види на четиричасовата графика. За предпочитане е низходящия сценарий, но е лесно да видим, че мечия натиск започва да губи част от силата си и се нуждаем от пробив от триъгълника за по-ясна посока. Сигналите са възходящи в кратки срокове, като цената може да се отипа да пробие триъгълника нагоре. Ако това се случи, се очаква по-нататъшен бичи импулс за ретестване на 1.6113. Най-близката подкрепа се вижда на 1.5857 (вчерашното дъно).

USDJPY

Долар/йена направи колебливо движение вчера. Още веднъж трендлнията на съпротива (в синьо) свърши добра работа, предотвратявайки бъдещия натиск нагоре и задържа низходящия сценарий непокътнат. Сигналите остават низходящи в краткосрочна перспектива с цел 87.10, но се нуждаем от последователно движение под 88.22, за да потвърди мечото продължение. Трендлинията на съпротива и 89.05 би трябвало да останат ключови нива на съпротива на този етап.

USDCHF

Долар/франк коректира по-високо вчера, достигайки връх на 1.0359 и затвори деня на 1.0328. Това е нормална корекция, така че за предпочитане е низходящия сценарий. На четиричасовата графика виждаме, че възходящата корекция беше стопирана от второстепенната трендлиния на съпротива (в оранжево) преди движението да се понижи отново. Това може да породи добри възможности за къса търговия днес с цели поне към 1.0236. Непосредствена съпротива е 1.0359 (вчерашния връх).Пробив над това ниво би трябвало да предизвика по-нататъшна възходяща корекция, но дългите позиции не се препоръчват в тази фаза.

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Анализът е подготвен от ФК „Популярна каса 95“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *